PlannersDesk winnaar Duurzaamheidsaward advieskantoren

Op het SEH Congres van 2022 zijn voor het eerst de SEH Duurzaamheidsawards uitgereikt. Dit is een initiatief van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, HDN en SEH. Er waren drie hypotheekadvieskantoren en drie hypotheekaanbieders door de jury als finalisten geselecteerd voor de SEH Duurzaamheidsaward. De winnaars hebben de award ontvangen uit handen van Ed Nijpels.

Winnaars Duurzaamheidsawards

De award voor advieskantoren gaat naar het kantoor dat verduurzaming het meest actief betrekt in hypotheekadviezen en de award voor de geldverstrekkers gaat naar de aanbieder die duurzaamheid het meest actief verwerkt in z’n hypotheekbeleid.

De winnaar bij de hypotheekadvieskantoren is PlannersDesk uit Arnhem, daar zijn wij uiteraard heel trots op. En de winnaar bij de hypotheekaanbieders is Triodos Bank.

Artikel eerste winnaars Duurzaamheidsawards in vakblad Erkend (PDF)

PlannersDesk winnaar Duurzaamheidsaward advieskantoren

Jury-beoordeling

De basis voor de award-toekenning wordt gevormd door objectieve data uit alle hypotheekaanvragen die verlopen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Op basis van deze data zijn vijf advieskantoren en vijf geldverstrekkers geselecteerd. Zij zijn door de jury van de SEH Duurzaamheidsaward aanvullend bevraagd over hun (praktische) betrokkenheid bij de verduurzaming via het hypotheekadvies en hun strategie en ambitie rondom woningverduurzaming. Op basis van deze aanvullende kwalitatieve gegevens heeft de jury de finalisten geselecteerd.

De jury van de SEH Duurzaamheidsaward bestaat uit Ron Dukers (voorzitter SEH en voorzitter van de jury), Carla Muters (voorzitter Raad van Bestuur NHG), Eva Braas (Directie Wonen, ministerie van BZK) en Dirk Brounen (Professor of Real Estate Economics, Universiteit Tilburg).