Adviseren over verduurzamen zie ik als onze plicht

Hij is een man met een missie. Een duurzame missie. Want Edwin Kemers van de PlannersDesk in Arnhem ziet het als zijn taak om zijn klanten te informeren over energiebesparende maatregelen. Die extra service heeft hem niet alleen veel terugkerende klanten, maar ook de SEH Duurzaamheidsaward opgeleverd.

PlannersDesk winnaar Duurzaamheidsaward advieskantoren

PlannersDesk winnaar Duurzaamheidsaward advieskantoren

De award voor advieskantoren gaat naar het kantoor dat verduurzaming het meest actief betrekt in hypotheekadviezen en de award voor de geldverstrekkers gaat naar de aanbieder die duurzaamheid het meest actief verwerkt in z’n hypotheekbeleid.

Energiezuinige woning wordt met energielabel goed ingeprijsd

Het prijsverschil tussen ‘groene’ woningen (met energielabel A, B of C) en ‘niet-groene’ woningen laat zich goed verklaren door de kosten die gemoeid zouden zijn met het verduurzamen van een niet-groene woning.

De toekomst van zonnepanelen

Bijna in elke woonwijk zie je zonnepanelen. En dat is ook niet zo gek. In 2019 zijn er net zoveel zonnepanelen als Nederlanders. Afgelopen jaar zijn er meer dan 5 miljoen panelen geplaatst. De markt voor zonne-energie en energiebesparing is booming!

Campagne Energie besparen doe je nu promoot energiebesparing woning

Het kabinet zet in op de bouw van energiezuinige woningen en het aardgasvrij maken van jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen, om zo de uitstoot van CO2 omlaag te brengen.