Laadpalen voor elektrische voertuigen

Oplaadpunten

Alle plug-ins of stekkerauto’s kunnen of moeten gebruikmaken van oplaadpunten. Thuis opladen van de auto met 1-fase gaat met 7,2 kW en dat geeft een oplaadtijd van circa 8 uur. Openbare laadpalen en 3-fase laders leveren krachtstroom en kunnen dan laden met 11 kW of 22 kW. Dat geeft een oplaadtijd van circa 4 uur.

Snelladers gaan zelfs tot 175 kW en Fastned gaat zelfs een deel van de laders upgraden naar 350 kW. Bij een openbaar oplaadpunt of met een 3-fase lader duurt het opladen ongeveer twee uur, bij een snellaadstation ongeveer een half uur. Laadtijden zijn mede afhankelijk van het laadvermogen van de ingebouwde lader en het snellaadvermogen.

Handige routeplanner die rekening houdt met capaciteit EV en beschikbare publieke laadpalen. Stappenplan voor laadoplossingen binnen de VVE, download brochure.

Snellaadpalen

Type laadpunten

Een thuislader is een oplaadpunt voor een enkel voertuig voor thuisgebruik of bij een kantoor. Een thuislader is een klein kastje dat gemonteerd kan worden tegen een muur of aan een paal. Een openbare laadpaal voor auto’s is voorzien van één of meerdere stopcontacten en wordt doorgaans geplaatst bij publieke parkeervoorzieningen.

Oplaadpunten die een installatie hebben om gelijkstroom te leveren kunnen meer vermogen leveren en daardoor accu sneller opladen. Langs snelwegen zijn snellaadpalen aangelegd, zoals bijvoorbeeld het supercharger netwerk van Tesla Motors, IONITY en Fastned stations.

Type thuisaansluiting

Klik hier om te checken welke aansluitingen u heeft De opgave van uw energieleverancier is niet betrouwbaar.

Is er 3-fase stroom beschikbaar?

De meeste woningen hebben een 1-fase aansluiting en dat voldoet voor standaard gebruik. Maar voor een aantal toepassingen is een 3-fase aansluiting nodig, zoals bij een groot aantal zonnepanelen, inductiekookplaat, warmtepomp en als u snel wilt kunnen laden. Huidige EV`s die nu 1-fase laden zullen in een toekomstige versie beschikken over 3-fase laden en lijkt dat de standaard te worden.

Om de woning gereed te hebben voor toekomstig stroomverbruik is het advies om allereerst te controleren welke aansluiting aanwezig is en indien dit niet 3 x 25A is te laten verzwaren door de netwerkbeheerder naar deze 3-fase aansluiting.

Het verzoek om te wijzigen in 3-fase 3 x 25A kunt u indienen op Mijn aansluiting. Zoals in het overzicht te zien is worden er eenmalige kosten in rekening gebracht. Vraag het op tijd aan, omdat het zo 6 weken kan duren voor het uitgevoerd wordt. Het tarief voor aansluitingen groter dan 1 x 10A en tot en met 3 x 25A is gelijk.

Kosten aansluiting verzwaren

ECO Smart Laadstation

ECO Smart laadstation

Als u zonnepanelen heeft, dan wilt u deze toch zeker ook gebruiken om elektrisch te laden. Wat ook nog eens goedkoper is als het salderen afgebouwd gaat worden. Met gangbare laders kunt u (nog) niet kiezen hoeveel gebruik er wordt gemaakt van uw eigen elektriciteit productie.

De Zappi laadt milieubewust en groener door zoveel mogelijk eigen consumptie toe te passen en zo weinig mogelijk (of zelfs helemaal niet) uit het stroom netwerk te halen.

Er kan uit drie verschillende programma’s gekozen worden:

  1. Volledig laden zonder gebruik van het net in de ECO+ mode, waarbij het opladen wordt gepauzeerd als de eigen productie even te laag is (bijvoorbeeld bij wolken).
  2. Laden in de slimme modus met zoveel mogelijk gebruik van eigen energie, de ECO modus. Zodra de eigen productie te laag is, wordt er vanuit het net bijgeladen. Nooit lager dan 1,4kW laden.
  3. Snel laden zoals bij elke andere lader, op maximaal vermogen. Er wordt dus ook vanuit het net bijgeladen als er te weinig eigen productie is.

1-fase omvormer met EV-oplader

SolarEdge’s Werelds eerste omvormer met geïntegreerde EV-oplader stelt huiseigenaren in staat om hun voertuigen rechtstreeks met zonne-energie op te laden, het gebruik van zonne-energie te maximaliseren en de elektriciteitsrekening te verlagen. De omvormer met EV-lader van SolarEdge kan EV’s tot 2,5 keer sneller opladen dan een standaard huishoudelijk stopcontact via een innovatieve solar boost-modus die gelijktijdig gebruik maakt van net- en DC-spanning.

Systeemeigenaren profiteren ook van het gemak niet een PV-systeem en EV-lader afzonderlijk hoeven te installeren, evenals volledige integratie met het SolarEdge-monitoringplatform.

De belangrijkste drie hoofdkenmerken:

  1. Maximaliseert het eigen verbruik door overtollig PV-vermogen te gebruiken voor het opladen van de elektrische auto.
  2. Slimme schema’s voor gebruik van ‘Time-of-Use’ (TOU) prijsstelling: vanuit het netwerk opladen tijdens daluren.
  3. PV-productie, oplading en energieopname uit het netwerk volgen om inzicht en controle te hebben op het energieverbruik van het huishouden.
SolarEdge omvormer met laadpaal

Sterke groei elektrische auto’s

Verschillende automakers zetten fors in op het ontwikkelen van elektrische auto’s, vooral in 2020 komen een reeks aan nieuwe modellen op de markt. Hoewel het er lange tijd op leek dat de massa niet geïnteresseerd was in het kopen van een EV, zouden elektrische auto’s wel eens in 2028 juist in de meerderheid kunnen zijn.

In 2018 werden er meer dan 2 miljoen EV’s verkocht en voor 2019 zou dat stijgen naar 4 miljoen. Tegen 2025 zou dat zelfs 12 miljoen worden en in 2030 zouden er volgens de voorspellingen maar liefst 21 miljoen elektrische auto’s wereldwijd worden verkocht

Wereldwijd zou in 2022 het omslagpunt bereikt zijn dat EV`s even duur zijn als fossiele equivalent met verbrandingsmotor, dit door de grote productieaantallen. Het moge duidelijk zijn dat de groei van laadpalen zich navenant zal gaan ontwikkelen.

Efficiency volledige elektrische auto’s zeer hoog en waterstofauto`s juist zeer laag

Hoe de ontwikkeling van elektrische auto’s vertraagd is door andere belangen