Warm tapwater

Doorstroomwaterverwarmer

Een instant heater is een doorstroom water verwarmer en beschikt niet over een boiler. Pas op het moment dat u de warm water kraan open draait, schakelt het ingebouwde elektrische verwarmingselement aan. Dat element verwarmt het water dat er doorheen stroomt direct op. Zo heeft u binnen 2 seconden warm water.

De gewenste temperatuur is vooraf in te stellen, waardoor de instant heater precies de hoeveelheid energie gebruikt die nodig is om het water op die temperatuur te krijgen. Ook wordt een instant heater zo dicht mogelijk bij het tappunt geïnstalleerd, waardoor het water niet door lange leidingen hoeft. Energieverlies en waterverspilling zijn met een instant heater verleden tijd.

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is een boiler met geïntegreerde warmtepomp om standalone voor warm water in huis te zorgen. Het elektriciteitsverbruik is erg laag doordat warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt om het tapwater te verwarmen. Er zijn versies die te koppelen zijn aan een zonneboiler om het rendement verder te verhogen. Het water in het buffervat kan door de timer in te stellen overdag met de stroomopbrengst van de eigen zonnepanelen duurzaam verwarmt worden naar 55˚C voor later gebruik. Daarnaast in te stellen om een keer in de week in de middag naar 70˚C te verwarmen als automatische anti-legionella desinfectiecyclus.